Röntgen-, mammografia- ja muut radiologian palvelut

KUVANTAMISPALVELUT luotettavasti

Olemme röntgentyövoiman välitykseen ja lääketieteelliseen kuvantamiseen sekä teleradiologiaan erikoistunut palveluyritys. Tarjoamme asiakkaillemme ultraääni-, röntgen- ja mammografiatutkimuksia sekä rintasyövän seulontatutkimuksia omissa kuvantamistoimipisteissämme Helsingissä, Kajaanissa, Jyväskylässä sekä Riihimäellä. Sen lisäksi toimitamme työvoimaa yksityisen sekä julkisen sektorin palveluntuottajien toimitiloihin, sekä hyödynnämme kuntia kiertävää mammografiarekkaa, palvelujen saatavuuden varmistamiseen syrjäisemmilläkin alueilla.

Mammografiatutkimus

Mammografialla tarkoitetaan rinnan röntgenkuvausta sen ollessa yli 30-vuotiaiden ensisijainen rinnan kuvantamistapa oireiden ilmaantumisen jälkeen. Mammografiaan voi hakeutua myös tarkastukseen, varsinkin jos suvussa esiintyy rintasyöpää.

Alle 30-vuotiailla ensisijainen rinnan kuvantamistapa on ultraääni, jonka jälkeen mammografian ottamista harkitaan tapauskohtaisesti.

Mammografiakuvat ottaa koulutettu röntgenhoitaja. Kuvauksen ajaksi rinta laitetaan puristuksiin. Puristus on hetkellinen ja kone vapauttaa puristuksen automaattisesti sen jälkeen, kun kuva on otettu. Mammografiakuvien lausunnan suorittaa radiologian erikoislääkäri, ja kuvausta täydennetään tarvittessa radiologin tekemällä ultraäänitutkimuksella. Ultraääniyhteydessä on mahdollisuus suorittaa tarvittava näytteenotto sujuvamman hoitopolun takaamiseksi.

Tarjoamme mammografiakuvausta jokaisessa toimipisteessämme, ja lisäksi Helsingin toimipisteessä on mahdollisuus myös stereotaktiseen näytteenottoon.

Ajan mammografiaan voit varata valitsemasi toimipaikan ajanvarausnumerosta. Mammografiaa tehdään seulontamuotoisesti Suomessa 50-69 vuotiaille naisille. Kutsun seulontamammografiaan saa kahden vuoden välein.

Ultraäänitutkimus

Ultraääni on nopea ja turvallinen kuvantamisen muoto, jolla voidaan helposti tarkistaa muun muassa usean sisäelimen tilanne sekä verenkiertoelimistön sairauksia. Ultraäänitutkimuksen tekee radiologian erikoislääkäri ja tutkimus kestää 10-20 minuuttia. Ajan ultraäänitutkimukseen voit varata valitsemasi toimipaikan ajanvarausnumerosta. Mahdolliset esivalmisteluohjeet saat ajanvarauksen yhteydessä. Tarjoamme ultraäänitutkimuksia kaikissa kiinteissä toimipisteissämme, sekä lisäksi myös rintojen varmistusultraääniä Mobiilimammografiarekassamme.

Röntgentutkimus

Röntgenkuvauksella tarkoitetaan perinteistä natiivikuvausta. Yleisempiä syitä kuvaukselle on luiden ja nivelten traumat, keuhkotaudin epäily sekä nivelten ja selkärangan kulumat. Tutkimukseen ei tarvitse valmistautua erikseen. Kuvauksen suorittaa koulutettu röntgenhoitaja ja kuvaus kestää muutamia minuutteja. Kuvat lausuu radiologian erikoislääkäri. Röntgenkuvauksia tehdään Jyväskylän ja Kajaanin toimipisteissä. Lisätietoja saa toimipaikan puhelinnumerosta.

Rintasyövän seulonta

Mammografiaa tehdään Suomessa lakisääteisesti seulontojen muodossa 50-69 vuotiaille naisille. Kutsun seulontamammografiaan saa kahden vuoden välein. Ajoissa löydetty muutos takaa oikea-aikaisen hoidon saannin. Seulontamammografian ottaa seulontapätevyyden suorittanut röntgenhoitaja. Kuvaus kestää 5-10 minuuttia. Seulontamammografia kuvat katsoo kaksi radiologian erikoislääkäriä, joilla on seulontamammografiapätevyys.

Mobiilimammografia - kuvantamispalvelut lähelläsi

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close