RÖNTGEN, MAMMOGRAFI OCH ANDRA RADIOLOGITJÄNSTER

Bildtagning tjänster pålitligt

Vi är ett tjänsteföretag som är specialiserade inom uthyrning till professionella aktörer inom radiologi, medicinsk bildtagning och teleradiologi. Vi erbjuder våra kunder ultraljud, röntgen och mammografi liksom bröstcancer-undersökning i våra egna lokaler i Helsingfors, Kajaani, Jyväskylä, Riihimäki samt hos våra partners. För att säkerställa hög tillgänglighet erbjuder vi även fjärrtjänster via vår Mobila Mammografi.

Mammografiundersökning

Mammografi - bildtagning av bröstet är den primära formen av bildtagning för kvinnor över 30 år, samt för alla åldrar om symtom har uppstått. Mammografi kan även användas som en rutinkontroll; särskilt om bröstcancer finns i familjen.

För kvinnor under 30 år, är den primära formen av bildtagning ultraljud. Därefter bedöms från fall till fall om mammografi behövs.

Mammografibilder utförs av en utbildad röntgensjuksköterska. Bröstet pressas ihop under bildtagningen, men det varar inte länge. Maskinen släpper automatiskt på trycket när undersökning är över. Tolkningen av bilden görs av läkare som är specialiserad inom radiologi, och undersökningen kompletteras med ett ultraljud vid behov. Under ultraljudet tas nödvändiga prover för att göra behandlingsprocessen så smidig som möjlig.

Vi erbjuder mammografibildtagningar på alla våra mottagningar. På vår mottagning i Helsingfors erbjuds även stereotaktisk provtagning.

Du kan boka ett besök på den plats som passar dig bäst genom att välja ett bokningsnummer. Vi utför även mammografi för kvinnor mellan 50 och 69 år. Kallelse skickas vart annat år.

Ultraljudundersökning

Ultraljud är ett snabbt och säkert sätt att enkelt kontrollera flera interna organ och blodflöde, samt eventuella relaterade sjukdomar. Ultraljud utförs av en läkare som är specialiserad inom radiologi, och undersökningen tar 10 till 20 minuter. Du kan boka ett besök på den plats som passar dig bäst genom att välja ett bokningsnummer. Eventuella förberedelseinstruktioner ges vid bokningstillfället. Vi erbjuder ultraljudundersökningar i alla våra fasta enheter och också säkringsultraljudundersökningar på vår mobilmammografibilen.

Röntgenundersökning

Röntgen är den traditionella, ursprungliga bildtagningen. Vanliga orsaker till undersökning är t. ex. skada på ben och leder, misstänkt lungsjukdom samt ryggdetrition. Du behöver inte förbereda dig inför undersökningen. Bildtagningen utförs av en utbildad radiologisjuksköterska och tar bara några minuter. Tolkningen av bilden görs av en läkare som är specialiserad inom radiologi. Vi erbjuder röntgen på våra mottagningar i Jyväskylä och Kajana. Mer information ges av respektive mottagning.

BRÖSTCANCERUNDERSÖKNING

Mammografi ges till kvinnor i åldern 50 till 69 år. Dessa kallas till undersökning vart annat år. Att tidigt hitta förändringar säkerställer effektiv behandling i tid. Bildtagningen utförs av en utbildad radiologisjuksköterska och tar 5 till 10 minuter. Resultaten analyseras av två specialistläkare med bildtagningskvalifikationer.

MOBIL MAMMOGRAFI - BILDTAGNINGSTJÄNSTER NÄRA DIG

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close