Articles

Hyvää Joulua

Hyvää joulua!

Tänä jouluna annamme yhdessä Lääkärit Ilman Rajoja kanssa lahjoista parhaan: apua sinne, missä hätä on suurin.

Lääkärit Ilman Rajoja (Médecins Sans Frontières, MSF) on kansainvälinen sairaanhoitoon erikoistunut avustusjärjestö, joka antaa sairaanhoitoa aseellisten konfliktien, epidemioiden ja luonnonkatastrofien uhreille ja niille, jotka eivät pääse terveydenhuollon piiriin.

Kaikki järjestön tekemä avustustyö keskittyy sairaanhoitoon ja on neutraalia, puolueetonta ja riippumatonta. Avustustyötä tehdään aina potilaan parhaaksi ja toimintaa ohjaa lääketieteen etiikka. Lääkärit Ilman Rajoja vie apua sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Usein se tarkoittaa toimimista maissa, joissa on käynnissä konflikti tai muu kriisi tai joissa tietyillä väestöryhmillä ei ole pääsyä terveydenhuoltoon. Vuonna 2018 Lääkärit Ilman Rajoja toimi yhteensä 74 maassa.

Lääkärit Ilman Rajoja avasi toimiston Suomeen vuonna 2018. Suomen toimiston tehtävänä on tukea kansainvälistä avustustyötä. Järjestö haluaa kertoa ihmisille Suomessa humanitaarisista kriiseistä maailmalla. Suomalaisten lahjoitukset ovat korvaamattomia järjestön tekemälle työlle. Lääkärit Ilman Rajoja etsii myös Suomessa uusia avustustyöntekijöitä projekteihin eri puolille maailmaa.

Vuonna 2018 Lääkärit Ilman Rajoja…

– teki 11,2 miljoonaa potilaskonsultaatiota,

– hoiti 2,3 miljoonaa malariapotilasta,

– auttoi 309 500 vauvaa maailmaan ja

– teki 404 700 mielenterveyskonsultaatiota.

Lue lisää: Lääkärit Ilman Rajoja

Share this article