asiantuntija-Artikkelit

Hoitoon ennen oireita?

Moni meistä suomalaisista hakeutuu lääkärin vastaanotolle vasta oireiden ilmaannuttua. Miksi? Monen sairauden todentuessa vasta tässä vaiheessa, voi sairaus olla jo pidemmälle edennyt. Meidän tulisi herätellä ajatuksia siitä, että monia sairauksia voi ennalta ehkäistä omilla elämän valinnoilla, niin kuin siitäkin, että osaan sairauksien synnystä emme voi valinnoillamme vaikuttaa. Vaikka elämäntavoillamme emme voi aina sairauteen vaikuttaa, voimme ennalta ehkäistä niiden leviämistä sekä hoitoennustetta. Näistä sairauksista yksi on rintasyöpä. Rintasyövän seulontaa tehdään Suomessa 50-69-vuotiaille naisille, jotta rintasyöpä havaittaisiin aikaisemmin – ennen oireiden ilmaantumista.

Stereotaktinen rintabiopsia mahdollistaa näytteenoton pienemmästäkin kohteesta

Stereotaktinen laite mahdollistaa pienimmätkin näytteet uudessa toimipisteessämme Helsingin Mammografiakeskuksessa erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Stereotaktinen näytteenotto tarkoittaa rintasyöpätutkimuksissa sekä diagnostiikassa näytteenottoa erittäin pienistä muutoksista. Tämänkaltaisia muutoksia ovat esimerkiksi mikrokalkit, syövän esiasteet sekä sellaiset syövät, joita ei voida nähdä luotettavasti ultraäänilaitteella, eivätkä ne ole käsin tunnusteltavissa eli palpoitavissa.

MAMMOGRAFIASEULONNAN TULOKSET 2019

Vuonna 2019 olemme tehneet mammografiatutkimuskuvauksia 18 000 kappaletta ja löydettyjä uusia rintasyöpiä oli 113 kappaletta. Pääsimme näin 6 promillen syöpien löydösmäärään seulontaryhmästä, mitä pidämme koko maan tilastoihin verrattuna hyvänä tuloksena.

MOBIL MAMMOGRAFI - BILDTAGNINGSTJÄNSTER NÄRA DIG

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close